BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

30 august 2012

POLITICA, CIRC SI REFERENDUM

Sunt o persoana apolitica insa nu indiferenta cand vine vorba de viitorul tarii mele. Mi se pare umilitor sa asist la o adevarata mascarada politica unde s-a pregatit o lovitura de stat, stiind bine ca de suferit avem tot noi, cetatenii unui asa zis stat democratic. Fiecare etapa politica nu a facut decat sa demigreze o tara, o natiune, niste principii, de catre oamenii politici care numai au morala, valoare si principii sanatoase. Asistam pe zi ce trece la o tortura psihica, fizica, educationala,. morala. Ne-am pierdut valorile, constitutia, legea, corectitudinea, respectul. Judecam si decidem viata unei natiuni pe baza propriilor interese, interese ce nu sunt comune cu interesele unei natiuni. 
Minciuna, violenta, inselatoria, manipularea sunt politica societatii noastre, iar valorile mor si raman in anonimat fara ca nimeni sa le fi dat sansa sa ajute tara sa iasa din acest impas politic,economic, social, cultural. Militam pentru o tara mai buna, o tara mai civilizata, o tara mai educata, insa nu investim, nu credem, nu luptam, lasam totul balta ca altii sa ne faca viitorul dupa bunul lor plac, fie ca sunt sau nu oameni cu influenta politica. Ne-am pierdut valoare in noi ca natiune, ne-am pierdut increderea si respectul atat fata de noi cat si fata de ceilalti. Confundam valorile cu defectele, constrangerea cu democratia, smecheria cu destepteciunea. Fiecare politica are propriile obiective, scopuri si idealuri teoretice insa practica este exact opusa. 
Folosim puterea unui stat ca arma impotriva unei natiuni. Facem legi in care pe unii ii favorizam iar pe altii le distrugem viitorul. Avem nevoie de exemple clare, constructive, demne de urmat atat in politica, educatie, sanatate, cultura, mediu. Avem nevoie de valori in care sa credem, pe care sa le urmam. Alege omul nu partidul. Mi s-ar fi parut demn ca acesta lupta politica sa se fi dus in exemple concrete pentru cetateni nu in cuvinte de injurii dintr-o parte in alta. Nu avem nevoie de povara ci de o politica demna, morala si constitutiva. 
Cerem performanta in educatie, sanatate si cultura, corectitudine in justitie, modernitate in institutii, insa fara a investii. Vrem un o tara, un oras, o comunitate moderna si civilizata, CUM? Fara investii? Fara valori? Fara respect? Fara profesionalism?
Avem nevoie de o reforma politica, care sa ne reprezinte in drepturi si obligatii de tara si de cetateni, in care ambele parti au de castigat, nu doar unii. TU esti cel ce decizi viitorul tau, al unei comunitati, al unui oras, al unei tari. Atitudinea, corectitudinea, uniunea si perseverenta de a lupta, de a crede si a implinii sta in puterea fiecaruia. Nimeni nu poate schimba mentalitatea unei tari, unui oras, unei comunitati decat propria atitudine, uniune, incredere in propriile valori. Va indemn sa luptati, sa credeti, sa impliniti in mod util si constructiv propriile valori, principii si talente. Avem valoare, avem incredere, avem putere, ne trebuie vointa sa le implinim.

0 comentarii: