BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

27 iulie 2010

ZIUA INTERNATIONALA A TINERETULUI 12 AUGUST 2010



Ziua internationala a Tineretului este o zi speciala in care tinerii sunt implicati in diverse activitati ale comunitatii nationale si internationale. Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia de proclamare cu începerea acestui eveniment Ziua Internaţională a Tineretului (12 august 2010) ca fiind Anul Internaţional al Tineretului. Iar tema pentru Anul Internaţional, si al Zilei Internaţionale a Tineretului este "DIALOG SI INTELEGERE RECIPROCA", reprezentand  valoarea de dialog în rândul tinerilor din diferite culturi, precum şi între generaţii diferite. Evenimentul va fi o celebrare a energiei tinerilor, imaginaţie şi iniţiative şi va recunoaşte contribuţia lor esenţială la consolidarea păcii şi dezvoltării. La sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York, cu prilejul acestui eveniment va fi gazduit si organizat proiectul "VOCI VIZUALE - PERSEPCTIVE PENTRU TINERET IN PRIVINTA PROBLEMELOR GLOBALE", o expozitie de fotografii reprezentative si tematice evenimentui. Natiunilor Unite declara ca "Anul International avansează spre participarea deplină şi efectivă a tinerilor în toate aspectele societăţii. Noi încurajăm toate sectoarele societăţii să lucreze în parteneriat cu tinerii şi organizaţiile de tineret pentru a intelege mai bine nevoile şi preocupările lor şi de a recunoaşte contribuţiile pe care le pot face pentru societate."
Conform "PROGRAMULUI MONDIAL DE ACTIUNE PENTRU TINERET" realizat de Natiunile Unite pe anul 2010 sunt vizate 15 prioritati in sustinerea si dezvoltarea tinerilor la nivel mondial, acestea sunt: Educaţia, Ocuparea forţei de muncă, Foamea şi sărăcia, Sănătatea, Mediul, Abuzul de droguri, Delincvenţa juvenilă, Activităţi de petrecere a timpului liber, Fetele şi femeile tinere, Completarea şi participarea efectivă a tinerilor în viaţa societăţii şi în luarea deciziilor, Globalizarea, Tehnologia Informaţiei şi comunicaţiilor, HIV / SIDA, conflictele armate, problemele intergeneratiei. Toatea aceste prioritati in ceea ce priveste viata, educatia si dezvoltarea tinerilor, se poate realiza doar printr-o buna activitate intre ong-uri si societate, intre societate si comunitate. Implicarea tinerilor inseamna responsabilizarea spre buna lor dezvoltare pentru o viata si un trai mai bun.
Tineretul are nevoie de valoare, implicare si recunoastere pentru a putea avea inceredere in propriile forte si in dezvoltarea capacitatilor intelectul-creativ. Oferindu-le tinerilor oportunitati, le dam sansa sa aibe un viitor mai bun, mai frumos si mai sanatos. Au nevoie de sansa de a demonstra si dezvolta calitatile si capacitatile de care dau dovada. Insa sunt multi tineri care desi suntem in secolul tehnologiei, nu au acces la informatii, acces la educatie, acces la hrana si la o tinuta decenta. Acesti tineri risca sa moara in anonimat. Impreuna putem ajuta, la dezvoltarea lumii tinere, care are nevoie de o trambulina de lansare. Este responsabilitatea noastra, a fiecaruia, sa investim in tineri, in buna educatie a lor, in dezvoltarea abilitatilor si pasiunilor si astfel impreuna cu ei, sa construim o lume civilizate, curata, frumoasa si sanatoasa.

0 comentarii: